NÁDOR ÉVA

NádorÉva.jpg

Közgazdász vagyok, szakterületem a marketing és menedzsment. Pályafutásom első szakaszában piackutatói majd gazdaságtudományi területen dolgoztam. A rendszerváltás, a piacgazdaság izgalmas kihívása elcsábított az üzleti szektorba, ahol multinacionális cégek marketingtevékenységét irányítottam. Évekig újságírással is foglalkoztam, néhány kollégával megalapítottuk a Marketing Világ folyóiratot.

Újabb váltást jelentett, amikor kilépve az üzleti világból a felsőoktatást választottam. A Ph.D megszerzése után főiskolai tanárként tanítottam a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd egyetemi docensként az OR-ZSE-n.

Sok minden érdekelt. Csaknem egy évtizedig önkéntes tárlatvezető voltam a Szépművészeti Múzeumban, így alkalmam volt elmélyülni a képzőművészetben, ami ma is érdekel.

2014-től budapesti zsidóság, a holokauszt történetével foglalkozom, ebben a témakörben. eddig két könyvet publikáltam:

Csillagos házak- Emberek, házak, sorsok 2015.

Csillagos életek- 25 életinterjú holokauszt túlélőkkel 2017.

Ma is sok minden érdekel, különösen a történelem és a művészetek. Utazásaink során sok „csuda” dolgot láttunk, egyebek mellett nagy hatással voltak ránk a felkeresett zsinagógák, a zsidó közösségek története. Ezekről az élményekről számoltunk be Az öröm fényei– Zsinagógák vonzásában (2019) című könyvünkben.

NÉ.1
NÉ.6
NÉ.2
NÉ.4
NÉ.3
NÉ.5
NÉ.7